Author Topic: Atelierul de Tamplarie  (Read 1659 times)

(RIP) Elisabeta Cantacuzino

 • General group
 • Baby Member
 • *
 • Posts: 31
 • Honour: 0
Atelierul de Tamplarie
« on: 03 October, 2011, 02:53:33 PM »
                                                                    
Practicand meseria asta de multa vreme, Lisa se gandi sa-si ia un ucenic, sa duca mai departe tainele ascunse ale tamplariei. Pe cand cauta prin oras dornici, nepotul ei ii daduse o idee nemaipomenita. Mai bine sa-si astearna toate cunostintele pe hartie ca ce-i scris nu se sterge niciodata iar alti tineri tamplari ar putea avea nevoie de informatiile date. Asa ca pe parcursul a mai multor zile asternu pe hartie cele necesare uneltelor dupa cum urmeaza:

Sapa (Hoe): instrument folosit in agricultura. Nu uitati sa va echipati cu sapa cand aveti de lucru pe terenurile proprii.
In fabricarea acestui instrument meseria tamplarului este una simpla: trebuie doar sa-i puna coada, restul fiind treaba fierarului. Si iacata asa, luam lama de sapa de la un fierar sau de pe la piata si ne mai trebuiesc 3 bucati de lemn care vor forma coada. In functie de putere, dexteritate si inteligenta iti ia in jur de 3 ore jumate sa termini sapa.
  
 
Topor (Hatchet) - Instrument folosit la taierea lemnului. Trebuie sa fie nelipsit cand va duceti in padure dupa lemne caci fara de el va veti intoarce cu mana goala. La topor e mai simplu decat la sapa pentru ca ai nevoie doar de o bucata de lemn si de o lama de topor pe care o iei bineinteles tot de la fierar.
Asemenea timpului necesar pentru sapa, si toporul il vei termina cam tot in trei ore jumate.
 

Tarnacop (Pickaxe): Instrument necesar pentru munca la mina. Nu uitati sa il luati cu voi cand mergeti dupa piatra sau fier caci altfel nu veti avea sanse de izbanda in mina.
Asemanator cu sapa si toporul, tarnacopul este usor de prelucrat, in trei ore jumate ai si terminat. Iei de la fierar un cap de tarnacop, din doua lemne ii pui coada si esti gata.
 

Cutit (Knife): Instrument folosit pentru sacrificarea animalelor. Tine-l aproape daca ai vreo ferma caci vei avea nevoie de el cu siguranta.
Dintr-un lemn scobesti imediat un maner pe care il atasezi cu grija la o lama de cutit cumparata de pe piata sau de la un fierar. Intr-o ora si patruzeci si cinci de minute aproximativ ai si terminat.Scut din lemn (Wooden shield): Folosit pentru aparare in caz de duel.
Ai nevoie de 8 bucati de lemn si trei ore si treizeci si cinci de minute pentru a-l finaliza. Din cele opt bucati de lemn se fac scanduri mai mari si mai mici care se prind unele de altele formand un cerc. Un maner mai mic in spate de care sa il tineti si e gata.


Papusa din lemn (Wood dummy) - In doua ore si patruzeci de minute e gata papusa, numai buna de antrenament. E nevoie totusi de un pic de talent sa aiba niste forme standard si nu forma unui sac de nisip, desi la antrenament dai cu pumnul, nu te uiti in ce. Se folosesc 5 lemne pentru o papusa si e musai sa nu lipseasca din terenurile de antrenament.


Sfatul meu este sa puneti suflet in ceea ce construiti si va iesi cu siguranta frumos. atasez si o mica povestioara:


Quote
Un batrân tâmplar se afla în pragul pensionării.

Era încă în putere, de aceea patronul său îl mai dorea la lucru în echipa sa. Cu toate acestea, bătrânul era hotarât să se retragă, pentru a duce o viaţă mai liniştită alături de familie. Renunţa la un salariu bunicel, dar prefera liniştea.

Cu părere de rău pentru pierderea unui meşter aşa de priceput, patronul îi ceru să mai construiască doar o singură casă.
Bătrânul acceptă, însă nu mai punea suflet în ceea ce făcea. Chema ajutoare nepricepute şi folosea scânduri nepotrivite. Şi lui îi era ruşine de cum arăta ultima lucrare.

Când în cele din urmă o isprăvi, patronul veni să o vadă.

ÃŽi dărui tâmplarului cheia de la intrare, zicându-i:
-  Aceasta este casa ta, darul meu pentru tine!
Tâmplarul rămase uimit. Ce mare ruşine! Dacă ar fi ştiut că îşi zideşte
propria casă, atunci ar fi facut-o cu totul altfel.
« Last Edit: 03 October, 2011, 02:55:33 PM by Elisabeta Cantacuzino »

(RIP) Draco Regnus

 • General group
 • Baby Member
 • *
 • Posts: 39
 • Honour: 0
 • Death appears where you don't expect it.
Re: Atelierul de Tamplarie
« Reply #1 on: 05 December, 2011, 06:37:08 PM »
Elisabeta te rog sa completezi si update-urile din V 2.0:
lopata 1 iron piece si 2 wood piece
scut normandian de lemn 20 piece of wood
caruta de lemn: 300 wood si 150 iron