Author Topic: Cartea Valahiei  (Read 1435 times)

(RIP) Elisabeta Cantacuzino

  • General group
  • Baby Member
  • *
  • Posts: 31
  • Honour: 0
Cartea Valahiei
« on: 26 September, 2011, 01:47:57 PM »
[ooc]: un topic despre istoria valahiei. ideea ii apartine lui Cornelio Cantacuzino. daca aveti completari, sunt binevenite. ii rog pe cei care au fost prezenti sa continue povestea pentru ca din ianuarie nu am mai jucat acest joc si am pierdut firul evenimentelor pana in mai cand am revenit. multumesc.[/ooc]

Cartea Valahiei


Istoria scrisa a poporului valah


1 Noiembrie 1310, a fost ziua in care am aterizat pe pamant valencian. Valahia era doar in mintea noastra pe atunci. Rodrigo Diaz de Vivar, regele nostru incerca sa faca tot posibilul sa tina oamenii uniti. Tot el a adus, numai Maria sa stie de unde, destui oameni pentru a reusi sa ne gospodarim singuri ca oras dar la inceput viata se invartea intre doua joburi, singurele disponibile: curatatul celulelor si stransul de fonduri pentru Biserica. Piata era goala asa ca si daca iti permiteai sa cumperi si nu sa castigi mancarea, nu aveai de unde: trebuia sa muncesti pentru paine. De unelte nu mai vorbesc. Sa ai o sapa cu care sa-ti lucrezi pamantul era considerat cel mai mare lux, erai privit cu admiratie daca detineai asa ceva si de multe ori foloseam mai multe persoane aceeasi sapa pentru ca nu aveam de unde sa cumparam mai multe.
Tot regele a fost cel care ne-a salvat si de data asta facand apel la regi din alte regiuni mai dezvoltate. La scurt timp, am fost numita vassal al orasului Valencia, pe numele meu de atunci Ilaria Caetani. Dorind sa fac din acest oras unul prosper si bogat m-am apucat imediat de treaba. Trebuia sa gasesc un judecator, atunci l-am intalnit in taverna orasului pe Lucas Garcia care mi se parea potrivit pentru acest rol. Pacat insa ca a refuzat, el avand har si vointa sa fie preot sau chiar episcope intr-o buna zi. Regele mi-a recomandat un serif care s-a dovedit a fi cea mai buna alegere, om harnic si saritor: Diego Gonzagoza.
Lucrurile le imbunatateau in fiecare zi si piata se umplea din ce in ce mai mult cu produse. Aveam deja doi brutari, un fierar si un templar, mai aveam nevoie de un felcer sa acoperim toata cererea de produse.
In scurt timp, harnicia oamenilor si devotamentul regelui au dus la sporirea bogatiei Valenciei, iar zvonurile spuneau ca se afla in topul celor mai populate si celor mai bogate regate din lume ceea ce insemna ca echipa aleasa fusese un succes.  

14 Noiembrie 1310, ziua in care s-a descoperit Valahia, pamantul romanesc. Cu mic cu mare, cu bucurie dar si cu regrete am parasit atunci Valencia, indreptand fruntea spre noua regiune ce ne va gazdui, tara noastra acum de suflet: Valahia. Toti am renuntat atunci la avutiile noastre, pretul pe care l-am luat pentru case si pamanturi a fost nesemnificativ in comparatie cu pretul pe care l-am platit pentru ele. Am renuntat atunci si la numele pe care-l foloseam inainte, in favoarea unuia romanesc: Elisabeta Cantacuzino.
Regele, vasalul, seriful, au fost aceeasi echipa ca in Valencia.
Regele Albaniei, Karl Topia a fost primul care a venit sa felicite comunitatea valaha pentru reusita si mai tarziu, primul care ne-a incalcat legile.
“In acele timpuri Valahia trecea prin clipe grele, foamete, drumuri pustii sau pline de animale salbatice, totul in jur era periculos. Chiar si norii pareau mai negri, iar vantul taios de iarna ajungea pana la oase. Atunci se sfarsi din viata Rodrigo Diaz de Vivar primul regele al Valenciei si al Valahiei.
Muri maretul deschizator de drumuri dar lasa in urma urmas demn de spada domneasca, pe Vladislav, singurul fecior al regelui. Om vrednic si de ajutor la nevoie, dar crunt la manie de-l suparai. Isi urma in viata calea tatanesului si-si facu ucenicia in atelierele fierarilor de la poalele Muntilor Impaduriti.” – consemnat in cartile vechi de catre Draculea Vladislav.
Era timpul ca tanarul urmas la scaun sa-si arate dibacia in conducerea regatului asa ca venise cu ideea de a introduce reguli, legi care trebuiau urmate pentru o viata linistita.
S-a infiintat un consiliu care sa voteze legile. Din consiliu faceau parte:

Vladislav Draculea ~ Principele Valahiei
Elisabeta Cantacuzino ~ Vasal al orasului Campulung
Seppy ~ Magistrat al orasului Campulung
Diego Gonzaga ~ Serif al orasului Campulung
Pierre Macri ~ Preot Campulung
Lucas Cantacuzino ~ Episcop de Valahia
Maximilian Walenstein~ reprezentantul poporului (a participat la votul legii Consiliului Valah)
Thocomerius Basarab ~ reprezentatul poporului (a participat la votul legii ordinii publice)

Prima lege a Valahiei a fost legea comerciala, redactata si publicata in cartile Valahiei de catre Maria Sa Regele, pe 26 Noiembrie 1310:

Quote
Art. 1 Piata in Campulung este o piata libera. Orice cetatean al Valahiei poate vinde sau poate cumpara ce doreste, la ce pret doreste si in ce cantitate doreste.

Art. 2 Cetatenii straini ajunsi in Valahia au obligatia, inainte de a opera actiuni comerciale pe piata sa se adreseze Vassalului orasului Campulung sau Regelui pentru asi anunta intentiile. La fel vor proceda cetatenii straini si in cazul in care vor sa-si cumpere proprietati in orasele Valahiei.

Art.3 In functie de interesele de moment ale Valahiei si de relatiile diplomatice cu tarile de provenienta ale celor ce doresc sa vanda sa cumpere pe si de pe  piata Valahiei, acestia se pot incadra sau nu la Art. 1.

Art.4 Cei care incalca prezenta lege vor fi nevoiti sa plateasca o amenda de 200 coins sau 48 ore de carcera.

Ideea de consiliu al Valahiei a prins radacini, apoi s-a elaborat si publicat la data de 4 Decembrie 1310 de catre Maria sa Regele, Legea votului public care suna cam asa:

Quote
Consiliului Valahiei va fi format din:

1. Regele Valahiei
2. vasalii din  toate orasele
3. magistratii din toate orasele
4. serifii din toate orasele
5. preotii din toate orasele
6. episcopul Valahiei
7. doi reprezentanti ai poporului din fiecare oras, alesi de membrii consiliului dintre cei mai activi jucatori de pe forum, dar care nu au functii publice

astfel pentru a vota o lege este necesar 50%+1 din votul Consiliului Valah.


Pe data de 5 Decembrie 1310, Maria sa Regele, a publicat in cartea Valahiei, Legea ordinii publice:

Quote
Orice cetatean al Valahiei are dreptul sa ceara audienta la Domnitor si are dreptul sa-i fie rezolvata, daca este posibil cerinta. Aceasta optiune se gaseste la Palatul Regal : "Ask for an Audience". Daca modul in care i-a fost rezolvata problema sau daca problema nu i-a fost rezolvata atunci acel cetatean are dreptul sa se revolte fara a fi pedepsit daca revolta nu va avea succes.
Prin cerinta se intelege orice problema rezonabila legata de joc (ajutor cu produse, ajutor cu bani, pedepsirea unui alt jucator care a adus un prejudiciu etc). Nu se considera cerinte anumite actiuni exagerate.

Lista actiunilor care nu constituie cerinte normale ce pot fi luate in calcul:
-cerinte repetate de ajutor material;
-cererea cu sau fara motiv a unei sume mari de bani;
-cererea fara motiv a unei cantitati mari de produse;
-cererea de abdicare a Regelui;
-eliberarea din functie, fara un motiv temeinic a unui dregator (vasal, serif, magistrat);
In general cerintele jucatorilor vor fi supuse votului public pentru a se considera daca sunt exagerate sau nu.

In cazul in care un jucator a cerut audienta pentru o cerinta normala, iar acea cerinta nu i-a fost rezolvata sau nu s-a incercat rezolvarea ei, atunci acel cetatean are dreptul sa se revolte si toti cei care vor participa la revolta alaturi de el au acest drept implicit.
Daca la sfarsitul revoltei, cei care au initiat-o nu vor avea castig de cauza, toti cetatenii participanti la revolta vor fi scutiti de investigare si incarcerare.

Pe 6 Decembrie 1310, populatia valahiei atingea deja un numar atat de mare incat era necesara extinderea teritoriala, astfel luand nastere al doilea oras, Constanta care aduce si un minunat port ce ne deschide calea catre noi tari.

Tot pe 6 Decembrie, Maria sa Regele, publica Legea Mestesugarilor:

Quote
Art. 1. Cetatenii straini care vin in Valahia nu au voie sa vanda produse care se produc local. Aceste produse sunt:

1.a. toate produsele de la brutarie,
1.b. toate produsele de la tamplarie,
1.c. toate produsele de la fierarie,
1.d. toate produsele de la croitorie,
1.e. toate produsele de la felcer.


Art. 2. Cei care nu au atelierul producator nu au voie sa vanda produsul finit rezultat (ex: nu ai brutarie nu ai voie sa vinzi paine).
In cazul in care aveti un astfel de produs si vreti sa-l vindeti o puteti face contactand Regele sau Vasalul din orasul in care sunteti si ii vindeti lui produsul respectiv la pretul pietei.

Art. 3. Se aproba infiintarea breslelor mestesugaresti. Reprezentantii breslelor pot stabili anumite preturi de vanzare ale produselor lor dar nu pot impune limitarea preturilor. Aceasta limitare trebuie sa se faca numai in functie de cerere si oferta de marfuri.

Aceasta lege a fost in repetate randuri incalcata de insusi regele Albaniei, Karl Topia astfel ca regele nostru a trebuit sa-i aduca la cunostinta legile noastre. Raspunsul primit din partea vasalului Albaniei a fost ca incalcarea legilor nu se va mai repeta si totusi regele rebel sfideaza in continuare legile Valahiei. A doua avertizare, acelasi raspuns din partea regelui de data asta.
Neputand fi urmarit in instanta datorita functiei inalte pe care o detine, s-a facut o mica adunare a valahilor unde s-a hotarat sa ridicam armele impotriva tarii lor. Astfel, pe 18 Decembrie se urzea primul plan de batalie din Valahia. In cateva zile am reusit sa strangem cele necesare pentru echiparea corespunzatoare si in preajma Craciunului, Regele nostru a declarat razboi impotriva Albaniei.
Nu ne-a luat mult sa-i invingem, ei fiind o tara mica si slaba in comparatie cu noi. Nu mai stiu suma exacta, dar valahii au plecat de acolo cu destui banuti cat sa umple cuferele castelului, insa marinimia regelui valah nu are limite: pe 30 Decembrie inapoiaza toata prada de razboi, statului alban.

La inceputul anului 1311, pe 4 ianuarie, casa regala si consilierii valahi primesc o invitatie de la palatul regal din Venetia la o ceremonie ce va avea loc pe 6 ianuarie 1311.

Datorita inmultirii vizitelor cautatorilor de comori prin mina de aur a Constantei, Maria sa hotaraste si publica pe 11 Ianuarie 2011, legea minelor:

Quote
Any non-Wallachian player who wants to mine gold in Constanta will have to pay these taxes:

For each piece of gold taken from the mine, will pay 10 coins.

Will pay an advance of 30 coins in the early period (this money guarantees extraction of the 3 pieces of gold).
After he extract 2 pieces of gold he must pay another 30 coins for another 3 piece of gold (if he wants to continue mining). And the procedure will continue until the end of the extraction.

All these procedures are valid only with the written consent of the Ruler of Wallachia.

Those interested will post demand and Wallachian forum and will receive full agreement on the forum. Will be created a special topic:

Agreement for mining gold

Money will be donated to the castle in Constanta