Author Topic: Ligjet e Arberise  (Read 941 times)

(RIP) Guljelm Blinishti

 • General group
 • Full Member
 • *
 • Posts: 114
 • Honour: 0
 • Atdheu mbi të gjitha!
Ligjet e Arberise
« on: 26 January, 2016, 12:19:31 PM »
Pershendetje te nderuar qytetare te Arberise,

Se shpejti do te dalin Ligjet e Arberise, te cilat do te mbeshteten kryesisht ne ligjet e Kievit. Ata qe kane ide dhe propozime, qofte per pjesen penale qofte per pjesen kushtetuese, jane te ftuar te shprehin ne kete teme mendimet e tyre.

Faleminderit
Guljelm Blinishti
Mbret i Arberise

Hello Dear citizens of Arbëria,

Soon will come Arbëria laws, which will be based mainly on the laws of Kiev. Those who have ideas and proposals, be them for criminal part or for the constitutional part, they are invited to express their views here.

Thanks
Guljelm Blinishti
King of Arbëria
« Last Edit: 26 January, 2016, 05:19:15 PM by Guljelm Blinishti »


(RIP) Arbro Gramleg

 • General group
 • Jr. Member
 • *
 • Posts: 56
 • Honour: 0
 • Peace to you brother...
Re: Ligjet e Arberise
« Reply #1 on: 26 January, 2016, 01:47:32 PM »
Mbretit te Arberit Guljem Blinishti

Nqs do ti bejme nje copy-paste ligjeve te Kievit dhe do ndryshojme vetem fjalen Pricipality of Kiev me Albania do te doja te ndryshonim disa gjera.

1. Gjobat qe ato kane ,te jene te pergjysmuara
dhe per lojtaret nen 90 dite te jene sa gjysma e gjysmave(nqs sjane clone,ne mos, burgim).
1.b Maximumi denimit per gabime te perseritura te jete burgim i perjetshem ose 2000 coins.

2. Ne seksionin 4 paragrafi 2 te ndryshohej ne menyre te tille qe ; vende admistrative dhe titujt feudal mos ti jepen absolutisht asnje te linduri ne vend te huaj( Jo NATIONALITY te huaj,por qe kane BORN te huaj,jo ne DYRRACHION) Nqs ska njeri Born ne DYRRACHION, vendi te rri vakant!

3. Seksioni 5 ka gjobe te larte, te ndryshohet me  Administrative Fine, ose te ndryshohet fare ligji qe : vetem neutral,friendly countries dhe allies mund te bejn tregeti dhe nqs shihen produkte te armiqeve konfiskohen dhe shitesi po u kap, gjobitet me Adminstrative fine.

4. Seksioni 7, Feja
Ne jemi njohur gjithmon si vend ku ka liri fetare. Kjo shihet kur xhamia ndertohet ngjitur me kishen. Nqs kjo nuk duket shembull i lirise fetare ne pamje te jashtme skam cthem me shume per gjera te brendshme. Nqs se ke njohur te tille vendin tone, mund te behemi i tille ketu ne ndryshim nga shtetet e tjera qe i afrohen superfuqive duke ju afruar nje feje. Mund te ndertojm nje lloj church ne nje provinc e nje tjeter ndryshe ne nje provinc tjeter. Pse jo kur sistemi e lejon?
Ne vertet nuk jemi ketu per te perseritur historine, por per ta bere ate ashtu sic zgjedhim ne,ashtu sic do populli nen drejtimin e mbretit, jo cfare na urdherojne te tjeret. Pastaj,clidhje ka historia vertet me kete qe po bejme ketu ? Keto fe qe po flasim skane ekzistuar.
Qe vendet administrative te zihen vetem nga persona me fe zyrtare konfliktohet dhe me seksionin 4 paragrafn 2 nqs do ndryshohet dhe ai paragraf.
Mund ta ndryshojm ligjin: Toleranc fetare, mos ofendim i fes se tjetrit dhe gjob Severe fine nqs ndodh....?

Gjithashtu para se te ndertohet nje church ne vendin tone a sduhet  bere nje 'poll' ca duan qytetaret KETU e jo ca do Kievi? Gjithashtu,nqs ketu behet vetem se ca do mbreti,pse po i bejme keto ligje? Pse po na pyet?
Vertet je mbreti, por mbreti pa qytetaret nuk esht asgje dhe lojtaret e rinj nuk vijne drejt mbretit mendjemadh, por drejt atij qe di ti fitoj zemren turmes. Mos te duket cudi kur qytetaret aq shpejt sa vine aq edhe ikin.


Nje qytetar i thjesht.
Arbro Gramleg

« Last Edit: 26 January, 2016, 09:49:05 PM by Arbro Gramleg »

(RIP) Guljelm Blinishti

 • General group
 • Full Member
 • *
 • Posts: 114
 • Honour: 0
 • Atdheu mbi të gjitha!
Re: Ligjet e Arberise
« Reply #2 on: 26 January, 2016, 05:16:33 PM »
1 - (Kjo teme eshte RP) Ne Arberi, une jam mbret. Nese ke ndermend te me drejtohesh, drejtohu sic duhet dhe me respekt, ose do te shkojme nga mosmarrja parasysh e asnje komenti deri ne ndonje mase tjeter me pikante.
2 - Te gjithe ata qe lindin ne Arberi jane Arber. Arberia nuk do te behet tribune e konflikteve etnike.
3 - Une nuk e di se ku dhe kur jemi njohur ne gjithmone si vend me liri feje. Ketu jemi ne Arberi, ne vitin 1316. Ne Arberine e vitit 1316 vendos Mbreti se kujt i jepen titujt dhe postet, po keshtu vendos Mbreti se cfare feje do te jete zyrtare, qe dmth - Nese une vendos qe Arberia njeh fene patriarkale si fe zyrtare, ketu do te ndertohen vetem ndertesat e kesaj feje. Pastaj, per lirine e ushtrimit te fese do ta shohim ne vijimesi. Gjithesesi, une thashe qe do te mbeshtetemi ne ligjet e Kievit, nuk thashe qe do te merren kallep sic jane. Ndersa per fene vete jam ende pa fe, sic mund te shihet shume thjesht, per arsye se nuk dua te bej si disa shtete te tjera qe morren fene per t'u afruar me ata qe jane me te fuqishem. Ka kohe per fene - ligjet ne fillim.

Te ftoj te korrektosh fjalet qe the, nese do qe te vijojme diskutimin...

1 - (This topic is RP) in Albania , I am king. If you intend to speak to me, refer to me properly and with respect, or will go by disregarding your  comment or might even take some other measure more spicy.
2 - All those who are born in Albania are Albanian. Albania will be no tribune of ethnic conflicts.
3 - I do not know where and when have we been always known as a country with freedom of religion. Here, we are in Albania , in the year 1316. In the year 1316, in Albania, the King decides who is given the titles and positions, so the king decides what will be the official religion, which means - if I decide that Albania recognizes patriarchal religion as the official religion , there will be only buildings built of this religion. Then, for the freedom of exercise of religion will see later. However, I said that we will rely on the laws of Kiev, I didn't say that we will copy everything from them. As for religion myself am still without a religion, as can be seen quite simply, because I do not want to do as some other countries that took religion to be closer to those who are most powerful. There is time for religion - laws first.

I invite to edit your words, if you want to proceed with the discussion ...
« Last Edit: 26 January, 2016, 05:23:01 PM by Guljelm Blinishti »